Tekintse meg Facebook oldalunkat is!
Címünk: 2700 Cegléd, Törteli út 24. - Tel/fax: +36 53/318-984

Napkollektor - napelem

Napkollektoros rendszerek

 

NYÁRI MELEGVÍZ KÉSZÍTÉSRE

CHROMAGEN termoszifonos, alcsony karbantartási igényű napkollektoros rendszer. Nagyfokú hatékonysága eredményeképpen, mindössze néhány órányi napsütés után képes a melegvíz szolgáltatásra. A termoszifon rendszer, mely egy napkollektorból és tárolótartályból áll, a víz természetes körforgására épül, és nem teszi szükségessé szivattyú vagy vezérlőegység beépítését. A rendszer az összes csatlakozó szerelvénnyel együtt kerül szállításra.

4 ÉVSZAKOS, HASZNÁLATI-MELEGVÍZ ELŐÁLLÍTÁSRA

A tárolón belül elhelyezkedő alsó hőcserélővel a tároló teljes térfogatát fűtjük napsütés esetén (szolár kör), míg borult időben a felső hőcserélő kazánnal történő fűtésével a tároló térfogatának mindössze 30-40%-át. Ezáltal azon időszakban, amikor nem süt a nap a kazánnak csak annyit kell üzemelni ami feltétlenül szükséges, míg napsütés esetén akár 2 napra elegendő hőmennyiséget tárolhatunk. A COMPACT rendszereknél alkalmazott vezérlés lehetővé teszi a későbbi bővítést fűtésrásegítéshez.

FŰTÉS RÁSEGÍTÉSRE

Az egyedülálló PSC tároló és rétegfeltöltő modul segítségével a szolár kör a tároló különböző rétegeit az intelligens vezérlési rendszer utasításai szerint melegíti. A szabadalmaztaott frissvíz modul segítségével melegítjük a hálózati vizet. Ez lehetővé teszi percenként 35 liter használati melegvíz folyamatos és higiénikus előállítását. Mivel nincs külön melegvíz tároló, a pufferben előállított akár 95°C-os víz rendkívül nagy mennyiségű melegvíz előállítását teszi lehetővé. A COMFORT PLUS renszer különösen ajánlott időjárás függő vezérlési igény, medence fűtés esetén vagy ha később bővíteni szeretnénk a rendszert.

COMFORT XL, napi 2-30m3 HMV előállítására

A COMFORT XL rendszer a társasházak és uszodák ideális melegvíz előállító berendezése. A kifejezetten nagy méretű tárolók fűtését a speciális rétegfeltöltő egység az intelligens vezérlő modul utasításai szerint rugalmasan és optimálisan melegíti. A tárolók sorolhatóak, így gyakorlatilag bármilyen tároló kapacitás kiépíthető. A nagyteljesítményű frissvíz modul (155-225 liter/perc) segítségével melegítjük a hálózati vizet. Ez teszi lehetővé a használati melegvíz folyamatos és higiénikus előállítását akár több 100 lakásos társasházak esetében is.

MEDENCEVÍZ MELEGÍTÉSRE

Kültéri medencék napenergiával történő fűtésére ideális megoldást jelent a SOLARPOOL műanyag abszorber. Alkalmazásával a medence használati időszakot 6-7 hónapra hosszabbíthatja. A rendszerben közvetlenül a medence vizét áramoltatjuk, ezért nincs szükség hőcserélőre, vezérlésre, vagy egyéb tartozékokra. Speciális anyagának köszönhetően, élettartama várhatóan 25-30 év, teljesítménye kétszer nagyobb, mint a hagyományos EPDM-ből készült abszorbereknek. A rendszer házilag is kivitelezhető tetőre, homlokzatra, kerítésre, talajra, hatásfoka nem függ a tájolástól és beesési szögtől. Garanciaidő 10 év.

NAPKOLLEKTOR VEZÉRLÉSEK

Cégünk a Resol, valamint a Technische Alternative termékeit forgalmazza és építi be rendszereibe. Ezen termékek jelenleg a világpiacon a legkorszerűbbek ár/érték arányban Ön számára a legjobb választás. Az automatikák rendelkeznek számtalan beépített alapsémával, ugyanakkor szabadon programozhatóak. A legváltozatosabb fűtési igényt képesek kiszolgálni napkollektoros, gáz/vagyestüzelésű, napelemes rendszerekben komplexen és külön-külön is.

 

NAPELEMES RENDSZEREK

  • Hálózatba visszatöltő rendszer

Meglévő, elektromos hálózatra kapcsolható napelemes rendszer esetén a fotovillamos berendezés egy arra alkalmas inverteren keresztül össze van kötva az utcai hálózattal.

A nappal termelt, fel nem használt villamos áramot a helyi áramszolgáltató megvásárolja, a mennyiségét egy ad-vesz mérős digitális villanyóra méri.

Ha a napelemek nem termelnek áramot, a szükséges energiát hagyományosan, a villamos hálózatból vehetjük ki.

  • Önálló (sziget üzemű) rendszer

Önálló, napelemes rendszer esetén a fotovillamos berendezéssel termelt, azonnal fel nem használt villamos energia akkumulátorokban tárolódik. Este ez a tárolt villamosáram kerül felhasználásra. A rendszer bárhova egyszerűen telepíthető, elektromos hálózattal nem rendelkező területeken is megfelelő energiaellátást biztosít.Bejelentkezés

Hírlevél

Megbízhat bennünk!
aaa

© 2012 Termika Épületgépészeti Kft. - Minden jog fenntartva! Kérje személyre szabott árajánlatunkat: 30/471-86-65
Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás