Tekintse meg Facebook oldalunkat is!
Címünk: 2700 Cegléd, Törteli út 24. - Tel/fax: +36 53/318-984

Hőszivattyú

Hőszivattyús rendszerek

 

REHAU (talaj-víz; levegő-víz; víz-víz) hőszivattyúk fűtésre, hűtésre, HMV készítésére.

A víz-víz hőszivattyú felszín alatti vizeket, tavakat és folyókat használ hőforrásként. Egy kúton keresztül talajvizet emel ki, melyet úgynevezett víznyelő kúton keresztül vezet vissza az eredeti vízforrásba.

Családiházak vagy társasházak, többemeletes lakóépületek, kereskedelmi létesítmények, szállodák, üzletek, irodaházak, üzemek, iskolák, óvodák – a REHAU hőszivattyú új és felújított épületekben egyaránt sokoldalúan hasznosítható. Kiemelkedően magas COP értékének köszönhetően, kategóriája csúcsát képviseli.

DIMPLEX víz-víz hőszivattyú

Beltéri Víz-Víz hőszivattyú, időjárás követő WPM 2007 plus időjárás követő vezérléssel, amely távszabályozóként is használható (falitartó készlet külön rendelhető). Economizer elektronikával, a magasabb COP érdekében, különlegesen jó hangszigetelésű fémburkolatban, kettős rezgéscsillapítással ellátott kompresszorral. Beépített rozsdamentes acél spirálhőcserélője ellenáll a korróziónak és a fagynak. Univerzális kialakítás a kútvízköri egység és fűtőköri egység, a használati melegvíz előállító, a bivalens, megújuló energiás bivalens rendszerekhez, valamint a kevert és keveretlen fűtési körökhöz való egyszerű csatlakoztatása érdekében. A visszatérő fűtővíz hőérzékelő és a külső hőmérséklet érzékelő tartozékok. A készülékbe gyárilag beépítésre került a lágyindító rendszer, a vízszivattyú motorvédő kapcsolása és a kútvíz szűrője.

HAUTEC közösségi víz-víz hőszivattyúk

A HAUTEC HWW közösségi víz-víz hőszivattyúk a többszáz, többezer négyzetméteres épületek hőellátó berendezései. Alapkiépítésben fűtenek, hőszigetelt tartályokat hozzájuk kapcsolva, elkészítik a használati melegvizet. Passzív hűtőblokkal kiegészítve, fillérekért biztosítják a kellemes épülethőmérsékletet a legforróbb nyári napokon is!

A padló- és falfűtéses lakásokhoz való típusai maximálisan 60°C-os melegvizet képesek előállítani (R 407c munkaközeggel), radiátoros lakásokhoz ajánlott típusai azonban akár 70 °C-os melegvizet is tudnak produkálni (R 134a munkaközeggel). Tizenegy fűtőteljesítményfokozatban választhatók a készülékek, így pontosan illeszthetők a 80- 450 m² közötti lakásokhoz. Amenyiben a kútvízben egyes anyagok – a gyártó által meghatározott – határértéket meghaladó koncentrációban vannak jelen, úgy a készüléket EC jelű, 1,4404 (különleges) minőségű rozsdamentes acélból készült hőcserélővel szükséges rendelni. Ezáltal bármilyen Magyarországon előforduló víz esetén elkerülhető a költséges vízkezelés!

 

***

 

Lakossági egyetemes szolgáltatói árak 2011 január 1-től.

 

Hőszivattyús árszabás

 

Energia ár (Ft/kWh)
Elosztói alapdíj (Ft/ csatl. pont/hó)
Elosztói alapdíj (Ft/ csatl. pont/hó) ÁFA-val növelt értéke
Rendszer haszn. díj (Ft/kWh)
Egyéb díjtételek összesen (Ft/kWh)
Összeg ÁFa-val (Ft/kWh)(*)
“A1″ árszabás
Kedvezményes egy zónaidős áramdíj (évi 1320 kWh fogyasztásig)
20,46
156
195
15,029
0,26
44,621
Általános egy zónaidős áramdíj (évi 1320 kWh fogyasztás feletti rész)
21,54
45,971
“B Alap” árszabás
“Éjszakai” vezérelt, napi 8 óra felfűtési idővel
14,84
52
65
7,479
28,159
“B Komfort” árszabás
Vezérelt, napi 12 óra, hétvégén 24 óra felfűtési idővel
17,07
30,946
„H” árszabás
Hőszivattyúk és hasonló megújuló energiát hasznosító berendezések részére
14,84
28,159

*: 25% az alkalmazható ÁFA értéke

(forrás: www.edfdemasz.hu)Bejelentkezés

Hírlevél

Megbízhat bennünk!
aaa

© 2012 Termika Épületgépészeti Kft. - Minden jog fenntartva! Kérje személyre szabott árajánlatunkat: 30/471-86-65
Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás