Tekintse meg Facebook oldalunkat is!
Címünk: 2700 Cegléd, Törteli út 24. - Tel/fax: +36 53/318-984

Ön, aki oldalainkat lapozza, már elkötelezte magát a környezetbarát, és energiatudatos építészeti megoldások mellett. Honlapunkon és az ajánlott oldalakon kalandozva, reményeink szerint talál elegendő információt, de ha mégis maradna megválaszolatlan kérdése, hívjon fel minket, vagy írjon.

Több külföldi és hazai szakember hangsúlyozza, hogy a jelenleg még uralkodó, “hagyományosnak” mondható hűtési-fűtési rendszerek már nem igazán alkalmasak arra, hogy megfeleljenek az új technológiai kihívásoknak.

Az energiaválság, és a zöld forradalom okozta sokk valamint kényelmetlenség mindenképpen arra kényszerít, hogy átgondoljuk eddigi energiafogyasztási szokásainkat. S mi kell ahhoz, hogy mindez megtörténjen?

Az első, ami látszólag kevésbé kényszerítő a paradigma váltás. Az új paradigmát azonban nem könnyű felismerni, a merész újdonságok gyakran sarlatánságnak tűnnek. Fejben még nem biztos, hogy felkészültünk az átállásra, s a bőrünkön sem érezzük mindenképpen a változtatás szükségességét. Azonban az üzemanyag ár emelkedéssel, sajnos a gázár emelkedés is lépést tart, és elérhet egy olyan fájdalmas pontot, ahol komolyan fontolóra kell venni az alternatív megoldás lehetőségét, s magunkra kell vállalni a változás, változtatás felelősségét.

A társadalom számtalan területén megjelentek válságtünetek, miközben a világ egyre összetettebb kihívás előtt áll. Meg kell őrizni természeti kincseinket közel 7 milliárd ember számára, és ez úgy lehetséges, ha csak a szükségeset vesszük el belőle, s energiából amit lehet, megújulóból fedezzük.

A megoldást hordozó gyökeres változásra azonban még nem szánták el magukat a döntéshozók, a megszokott keretekhez ragaszkodók még erősebbek, mint a változást akarók. Bármilyen irányba nézünk, nem találjuk azokat a sodró személyiségeket sem, akik az új paradigmát elfogadtatnák, követőket vonzanának.
Addig is nem marad más, mint nekünk egyéneknek/egyéniségeknek kell lépéseket tennünk a változás keskeny, de már járt ösvényén.

“Nem kell mindent azonnal, a képességeinket, lehetőségeinket meghaladva (egyelőre) megtenni. De. Sokkal többet tehetünk annál, mint amennyit a tájékozatlanság, kényelem, figyelmetlenség miatt nem teszünk meg.
Gondolkodjunk öko – logikusan.”

Gyarmati Imre

“A természet varázsát ontja bőven.
A fűben, a virágban és a kőben.
Ó nincs a földön oly silány anyag,
Mely így vagy úgy ne szolgálná javad;
De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle vissza élsz.”

William Shakespeare

” A bolygónk mindig erősebb volt, és mindig erősebb is lesz, mint mi.
Nem tudjuk elpusztítani. Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő
söpör le minket a felszínéről, és lézezik tovább. Miért nem mondják
inkább úgy, hogy “ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket”?

Hát mert a “bolygónk megmentése” azt az érzetet kelti, hogy hatalmunk
van, hogy cselekszünk, hogy nagylelkűek vagyunk. Ellenben a “ne
hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket” mondat kétségbeeséshez,
tétlenséghez és korlátolt képességeink felismeréséhez vezetne.”

Paulo CoelhoComments Are Closed

Bejelentkezés

Hírlevél

Megbízhat bennünk!

© 2012 Termika Épületgépészeti Kft. - Minden jog fenntartva! Kérje személyre szabott árajánlatunkat: 30/471-86-65
Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás